horgásszunk.hu horgászboltok, gyártók linkjei, halászháló kötés
horgász linkek
 
dorogma panzió tiszadorogma
 


horgászklub

 25 kilós ponty a Malomvölgyi-Tóból

 

TORNÁDÓ az új tórekord tőponty!

Éppen a hétvégi panzió megnyitó menüjét egyeztettük amikor megszólalt a telefonom. A vonal végén barátom és csapattársam szűkszavúan csak annyit mondott:

-Tesókám, fogtam egy húsz pluszos pontyot! Lefotóznád?

Nem sokat teketóriáztam, közöltem a főnökömmel, hogy most mennem kell! Nem vártam meg a reakcióját, mert tudtam, hogy akkor még maradásra bírna.

Lassúnak éppen nem nevezhető tempóban tettem meg a Villány-Kökény utat és alig 20 perc leforgása után már a Malomvölgyi tó partján szedtem a lábaimat Zsolti barátom felé.

Malomvölgyi-tó

A horgászhely

 

A horgászhelyhez érve az arcán kaján mosolyt véltem felfedezni és egy laza mozdulattal kiemelte a pontyzsákot, amelyben egy ötös forma amúr ficánkolt!

-Ugye nem mondod, hogy ezért rohantam idáig?- kérdeztem és rögtön megfordult a fejemben, hogy ennek a viccnek komoly ára lesz.
A következő pillanatban viszont már egy másik zsákba kapaszkodott bele két kézzel. Hát volt mibe, a haltartóban egy gyönyörű tőponty, makulátlan állapotban, sértetlen pikkelyekkel és csodálatos arany-, néhol barna színben tündökölve! Látszott, hogy már hosszú-hosszú idelye e víz lakója és sajnos jónéhányszor találkozott már horoggal. Legalább is a szája bal oldala erről árulkodott de ezt Zsolti már szakszerűen fertőtlenített.

25 kg-os ponty

25100 gramm!!!

 

A halat a pontymatracra helyezte, itt csodálhattuk meg igazából teljes egészében a hatalmas élőlényt, amely minden bizonnyal az eddigi legnagyobb ponyt amelyet a Malomvölgyi-Tóból fogtak!

Zsolt elmondása szerint a hal a tó keleti oldalán két hete etetett helyen jött. Mindössze tíz méterre a parttól ahol egy mély törés található. A vízmélység itt alig két méterről 4,5 méterre növekszik. Ezt a pontot célozta meg az egy szem NASH bojlival csalizott felszerelésével. A borús időben kora délután érkezett az aligha jó halat ígérő lassú, ejtős kapás. Bevágás után a hal azonnal a nyílt víz felé tört ki, némi galibát okozva, hiszen a fék eléggé be volt húzva!

Alig 20 perces fárasztás után pillantotta meg az aranyló testet. A ponty még kirohant néhányszor, azután már a merítőszákban pihent!

Mérlegeléskor a hal 25100 (!) grammot nyomott és fotózás után természetesen azonnal visszakerült éltető elemébe, hogy legközelebb talán TE Kedves Horgásztársunk gyönyörködhess benne!

ponty elengedés

Vizes fotó: Zsolti és az óriás

Zsoltinak ez a fogás valószínüleg élete halát jelentette, Malomvölgyben pedig az eddigi legnagyobb kifogott pontyot amelyet "TORNÁDÓ" névre keresztelt, hiszen kirohanásai alkalmával hasonló ribilliót okozott mint az a bizonyos természeti jelenség.

Gratulálok Zsoltnak a szép fogáshoz és hogy most már Ő tartja a HorgászClub Team pontyrekodját, egyenlőre.........:)

Simai József - Horgászclub.hu

pontymatracon   pontymatrac   óriás ponty
         
pontycsali   tornádó   rekord ponty