horgásszunk.hu horgászboltok, gyártók linkjei, halászháló kötés
támogatói linkek


dorogma panzió tiszadorogma

legfrissebbek
Bojlireceptek
Sügérhorgászat
A balaton halai
A nagy harcsa szomorú sorsa
Horgasszunk.hu póló
linkek
Gyártók A-H
Gyártók I-P
Gyártók Q-Z
Társoldalak
Kapcsolat
Hírlevél
Horgasszunk.hu blog google blogger blogspot
állandó rovatok

Horgasszunk.hu fórum

Letölthető horgászjátékok
A VMSZ jelenti a Balatonról
Ingyenes dolgok horgászoknak
Szolunáris táblázat 2008.
Vízállásjelentés
Halászháló kötés


 

Tisza-tavi orvhorgászok

Minap, egyik kedvenc horgászblogomon az Orvhorgász blog-on érdekes kommentet találtam az egyik cikk alatt. Ismét rámutatott valaki, hogy a bűnösök tisztogatását felülről kéne kezdeni.

Az alábbiakban a cikk, csupa nagy, dőltbetűkkel pedig a komment:

Ebben az évben is a Tisza-tó téli vízszint beállításának idején a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság akciót, fokozott ellenőrzést tartott a területen, mely ellenőrzések célja a halászatra, a horgászatra, a vízen történő vadászatra, a halgazdálkodásra és a vízi növényzet kitermelésére, irtására vonatkozó jogszabályi előírások betartatása volt – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.....

A sikeres akciót követően sem hagyják felügyelet nélkül a Tisza-tavat, a MOHOSZ hivatásos halőreivel együtt továbbra is folyamatosan vigyázzák a vizet. Az akciót követően a tó halállományát féltő horgászoktól több értékes bejelentést kaptak, melyek arról szóltak, hogy az akciót követően az orvhalászati tevékenység élénkülését tapasztalták. Szorosan együttműködve a MOHOSZ Tisza-tavi Kirendeltségével több sikeres intézkedést hajtottak végre az elmúlt két hétben a Tisza-tó körzetében. Az eredményes felderítések alapja a halászati őrök alapos, hosszú megfigyelő szolgálata, a tettenérés és a hatékony rendőri intézkedés. Az intézkedések során összesen 10 fővel szemben kezdeményeztek jogosulatlan halászatból fakadó lopás és állatkínzás gyanúja miatt büntetőeljárást, akik közül 9 fő három különböző szervezett társaság tagja. Az elfogott személyektől több mint 250 kilogramm halat és összesen majdnem 1000 méter hálót és halászati segédeszközöket foglaltak le. Az orvhalászok által okozott kár jelenleg megállapítás alatt van, a lopás bűncselekmény mellett az állatkínzás bűncselekményt is megvalósították.

orvhorgászok

Figyelemmel az elkövetés helyszíneire a gyanúsítottakat és a tőlük lefoglalt eszközöket, büntetőeljárás lefolytatása céljából az illetékes városi kapitányságnak, illetve a lefoglalt halak a vízhasznosítónak kerültek átadásra.
Egyre több a Tisza-folyót és Tisza-tavat szerető horgász keres meg minket bejelentéseivel, melyek igen hasznosak bizonyulnak. Ezek bejelentések, a MOHOSZ halőrök folyamatos tevékenysége, megfigyelései és a hatékony, alapos rendőri intézkedések mind meghatározók a Tisza-tavon az orvhalászattal próbálkozók elleni harcban.

TISZTELT TISZAI HORGÁSZTÁRSAIM!

JÓ KÉT HETE ANNAK, HOGY A SZEGEDI TISZA SZAKASZON A VÍZIRENDŐRÖK ÉJSZAKA VILLANYHALÁSZATON KAPTÁK ÚJHELYI DEZSŐT ÉS A HALÁSZ FIÁT. ÚJHELYIRŐL ANNYIT KELL TUDNI, HOGY A TISZA HTSZ ELNÖKE, VALAMINT Ő ÉS DÁVID ELEZREDES ELLENŐRIZNEK RENDSZERESEN A ITT A DÉLVIDÉKI TISZÁN, MONDVÁN AZT, HOGY SOK A RABSIC. NOS A FEJÉTŐL BŰZLIK A HAL, SZOKTÁK MONDANI, MERT A NAGYFŐNÖK LEBUKOTT. DE ERRŐL AZ ESETRŐL MINDENKI HALLGAT, MINT A SÍR. DE NE CSODÁLKOZZUNK EZEN, HISZEN ERRE IS ÓRIÁSI AZ ÖSSZEFONÓDÁS. BIZONYÍTÉK NEM LESZ, ÍGY NEM TÖRTÉNT SEMMI.
A HAL MEG EGYRE KEVESEBB A TISZÁBAN, MERT A HALÁSZOK RABOLJÁK, AHOL CSAK LEHET. NINCSNEK TEKINTETTEL SEM A MÉRETRE, SEM A TILALMI IDŐRE!!

Forrás: Orvhorgász blog


 

idõjárás