horgásszunk.hu horgászboltok, gyártók linkjei, halászháló kötés
horgász linkek
 
dorogma panzió tiszadorogma
 


horgászklub

  

Halpusztulás a Kapos folyóban

Folyószennyezés melegvízzel - az alacsony vízállás miatt derült most fény arra, hogy mitől pusztulnak időnként a halak a Kapos folyóban. Az viszont példaértékűnek mondható, hogy a károkozó legalább vállalja a felelősséget.

Két-három mázsa hal is elpusztulhatott az elmúlt néhány napban a Kapos folyó mintegy 10 kilométeres szakaszán. A Kaposvári Cukorgyár és Kaposhomok között észleltek vízszennyeződést, halpusztulást. A cukorgyárban nem vitatják, hogy a mostani répafeldolgozási kampány során a gyártáshoz felhasznált hűtővíz, illetve a Kapos folyó rendkívül alacsony vízszintje lehetett a kiváltó ok.A gyárban ideiglenes hűtőtornyot állítottak fel, a melegvizet pedig tározókban tartják, csak nyolc-tíz nap után engedik a folyóba. A sporthorgász egyesület szerint évente volt hasonló szennyezés a Kaposon. Eddig csak feltételezték kiváltó okát. Most a folyó alacsony vízszintje segített azt kideríteni, és bíznak benne: megszüntetni. A cukorgyárban ígérik: kártalanítják a horgászokat.

Forrás: MR1

Új infók: Ma reggel (09.22.) a cukorgyár igazgatója nyilatkozott a Pécsi Körzeti Stúdiónak, amiben teljes mértékben elismerték a felelősségüket. Az igazgató ígéretet tett a halpótlás teljes kültségének kifizetésére is.