horgásszunk.hu horgászboltok, gyártók linkjei, halászháló kötés
horgász linkek
 
dorogma panzió tiszadorogma
 


horgászklub

 A Bátor Táborról

horgászat bátor táborAmíg egészségesek vagyunk, addig nem igazán tudatosítjuk annak értékét, hogy gyerekként a társainkkal jövünk-megyünk, játszunk, táborozunk, élvezzük a gyerekkor minden lehetőségét. Ha fordul a kocka, akkor egy csapásra minden megváltozik. Ez többszörösen igaz, ha olyan komoly betegségekről van szó, mint a rák, diabétesz, hemofília…
Az ilyen betegséggel kezelt gyerekek számára kínál a Bátor Tábor önfeledt szórakozást, ahol mindenki megtalálhatja a hozzá közel álló időtöltést: horgászat, evezés, íjászat, lovaglás, fotózás, kézműves foglalkozások, „bátorkodás” a magas-kötélpályán, beszélgetések, játékok, tábortűz. Nem puszta időtöltésről van csupán szó, a sikerélmények hatására fejlődik ezeknek a gyerekeknek az önértékelése, a „képes vagyok” hitét visszaadva változik a betegséghez való hozzáállásuk, megküzdésük…

falmászás bátor tábor
Táborozók
2001 óta több mint 2400 daganatos, cukorbeteg, illetve krónikus ízületi gyulladásban szenvedő táborozó vehetett részt ingyenesen a Bátor Tábor Alapítvány szervezésében nyolcnapos nyári gyerektáborokban és a négynapos őszi családi táborokban.

 

pecázás bátor táborMódszerek
A Bátor Tábor mind élményterápiás módszereit, mind pedig a gyerekekhez való hozzáállását tekintve Közép-Európában egyedülálló kezdeményezésnek számít. A táborozók olyan foglalkozásokon vehetnek részt, amelyek kipróbálására betegségükből adódóan máshol nincsen lehetőségük.
Állandó szakorvosi felügyelet mellett próbálhatják ki az íjászatot, a lovaglást, a horgászatot, az alacsony- és magas-kötélpályát, sportolnak, kézműveskednek, táncolnak, színjátszanak, zenélnek – nincs más dolguk, csak játszani, játszani, játszani…

Önkéntesség a Bátor Táborban
A tábor mozgatórugói az önkéntesek. Ők a szélrózsa minden irányából, sokféle tapasztalattal érkeznek hozzánk.
A Bátor Tábor Magyarország egyik legnagyobb önkéntesfogadó szervezetévé nőtte ki magát. Évente 400 szakszerűen kiválasztott és felkészített önkéntes segít abban, hogy a táborok sikerélményt és megerősítést biztosítanak a gyerekeknek. Programunk a 2009-es évben elnyerte az „Év önkéntes programja” címet.
Önkéntesek jelentkezését várjuk a 2010-es nyár, tíznapos táboraiba. Az ő feladatuk vidám, bátorító atmoszféra megteremtése és színvonalas, kreatív programok szervezése a gyermekek számára.
Kiemelten keresünk olyan önkénteseket, akik értenek a horgászathoz!
Ha gondolkodtál már azon, jó dolog lehet önkénteskedni, ha már más szervezetnél végeztél is önkéntes munkát, ha még soha egy pillanatra sem jutott eszedbe, de most felkeltettük az érdeklődésedet, látogasd meg honlapunkat, tájékozódj, ismerkedj meg velünk!

www.batortabor.hu