horgásszunk.hu horgászboltok, gyártók linkjei, halászháló kötés
horgász linkek
 
dorogma panzió tiszadorogma
 


horgászklub

 Bemutatkozik a Bátor Tábor

kajakozás  

 

Egy szerető családban a gyermek a legfontosabb érték. Ha a gyermeknél súlyos betegséget találnak, a család addigi élete felborul. Az addig mindennaposnak hitt örömök eltűnnek a hétköznapokból. A szorongás, a félelem, a fájdalom lesz az élet középpontja. A betegség elfogadása, legyőzése sokkal könnyebben megy, ha van egy elfogadó, vidám, szerető közeg, ahol a betegséggel kapcsolatos szorongások meghallgatásra találnak, és ezáltal fel is oldódnak. Erről szól a Bátor Tábor.

A Bátor Tábor nem a betegségről, a korlátokról, a fájdalomról, vagy a tehetetlenségről szól, sokkal inkább az életről, a lehetőségekről, a mosolyról és az összetartozásról

Táborozók

2001 óta több mint 2000 daganatos, cukorbeteg, illetve krónikus ízületi gyulladásban szenvedő táborozó vehetett részt ingyenesen a Bátor Tábor Alapítvány szervezésében nyolcnapos nyári gyerektáborokban és a négynapos őszi családi táborokban.
  falmászás
vidámság  

Módszerek

A Bátor Tábor mind élményterápiás módszereit, mind pedig a gyerekekhez való hozzáállását tekintve Közép-Európában egyedülálló kezdeményezésnek számít. A táborozók olyan foglalkozásokon vehetnek részt, amelyek kipróbálására betegségükből adódóan máshol nincsen lehetőségük. Állandó szakorvosi felügyelet mellett próbálhatják ki az íjászatot, a lovaglást, a horgászatot, az alacsony- és magas-kötélpályát, sportolnak, kézműveskednek, táncolnak, színjátszanak, zenélnek – nincs más dolguk, csak játszani, játszani, játszani…

Önkéntesség a Bátor Táborban

A Bátor Tábor Magyarország egyik legnagyobb önkéntesfogadó szervezetévé nőtte ki magát. Évente 400 szakszerűen kiválasztott és felkészített önkéntes segít abban, hogy a táborok sikerélményt és megerősítést biztosítanak a gyerekeknek.

Nemzetközi turnusok a Bátor Táborban

A Bátor Tábor 2008-tól helyet ad nemzetközi turnusoknak is. Nemcsak magyar, hanem cseh, lengyel, szlovák és olasz daganatos beteg gyermekek is részt vehetnek a kalandokban, akiknek mindennapjait anyanyelvükön is beszélő önkéntesek segítik. A Bátor Tábor a jövőben Közép-Európa élményterápiás központjaként fog működni.
  íjászat
paul newman  

Association of Hole in the Wall Camps

A Bátor Tábor Alapítvány tagja az Oscar-díjas színész, Paul Newman által alapított Association of Hole in the Wall Camps táborszövetségnek. Ez a nemzetközi szervezet olyan táborokat fogad tagjává, amelyek krónikus beteg gyerekeken segítenek élményterápiás módszerekkel. A szövetségnek 5 amerikai és 1-1 ír, angol, francia, izraeli, olasz és magyar tagja van.

Táborhely

Az alapítvány 2007-ben átadott új táborhelyének minden épülete a Bátor Tábor programok igényeit figyelembe véve lett kialakítva. Az egészségügyi ellátást külön erre a célra felépített gyermekbarát orvosi épület segíti. Az új gyermekszállások 70 gyermek illetve 14 család elszállásolására alkalmasak. A tábor további büszkeségei a központi épület, saját csónakázó tó, a műfüves focipálya, a fedett sportcsarnok, az alacsony- és magas-kötélpálya, valamint a lovarda.

Önkéntesek jelentkezését várjuk a 2009-es nyár, tíznapos táboraiba. Az ő feladatuk vidám, bátorító atmoszféra megteremtése és színvonalas, kreatív programok szervezése a gyermekek számára. Kiemelten keresünk olyan önkénteseket, akik, horgászat, színjátszás, evezés, íjászat, alacsony és magas kötélpálya foglalkozás megtartására, vagy az abban való közreműködésre vállalkoznának, egy-egy turnusban, komplex felkészítés után!

Információk és jelentkezés: www.batortabor.hu
Jelentkezési határidő 2009. március 2.

 

BÁTOR TÁBOR, AHOL MINDIG SÜT A NAP!